أحلى طريقة لعمل الكبدة المقلية
MOROCCO Beauty & Fitness




  • المقادير:نص كيلو كبدة مقطعة بانيه
    كوب و نص دقيق ابيض للقلي*
    5 ملعقة كبيرة ردة ناااااااااااااعمة
    عصير 2 ليمونة ما ترميش القشر*
    1 ملعقة كبيرة توم بودر او توم فريش مطحون ناعم اوى اوى*
    1 ملعقة كبيرة بصل بودر او عصير بصل
    نص ملعقة صغيرة كمون
    و زيها كسبرة ناشفة*
    ملعقة كبيرة شطة لو عاوزاها سبايسى*
    1 ملعقة كبيرة فلفل اسود
    ملعقة صغيرة بهارات
    و رشة جوز الطيب*
    3 كوب ماء
    *زيت للقلى
  • التحضير:احنا الاول هنغسل الكبدة و ننقعها فى كوبايات المية و نحط فى المية رشة ملح
    و قشر الليمون اللى عصرينه فوق و رشة خل و نسيبها دقيقتين تلاتة تنزل الزفارة
    اللى فيها و الدم على ما نعمل التتبيلةنخلط الليمون و نص التوابل اللى فوق عشان
    النص التانى منها هنحطه على الدقيق اللى هنقلبها فيهي عنى نص كمية الفلفل
    و الشطة و الكمون و الملح و هكذانطلع الكبدة على ورق مطبخ اللى هى المناديل
    الطخينة مش الخفيفة عشان ما يلزقش فيها و ننشفها كويس اوى نقلبها كويس بس
    براحة لانها زى ما قلنا بتتهرى بسرعة و نسيبها فى الخليط دا حوالى نص ساعة عشان
    تشرب منهو على ما تتشرب كبدتنا الحلوة الخلطة نجهز الدقيق باننا نحط عليه كمية الردة
    و بقية كمية التوابل على الدقيق و نقلب كويس و نطلع الكبدة  و نحطها فى الدقيق و الردة و نضغط عليها
    كويس عشان الدقيق يمسك فيها نرصها فى طبق و ندخلها التلاجة نص ساعة و لو مستعجلة
    حطيها فى الفريزر عشر دقايق و دا عشان تتماسك و الدقيق يمسك عليها و ما تفكش فى القلى
  • الطبخ:نسخن الزيت كويس و بعدين ننزل الكبدة براحة فى الطاسة و نهدى النار شوية عشان
    تستوى من جوة و لونها يفضل فاتح من برا و اوعى تقلبيها الناحية التانية الا لما تاخد لون
    الاول ولما تتحمر من الناحيتين طلعيها على ورق مطبخ تنزل بقية الزيت اللى فيها
    و تقدم على طبق مفروش بقدونس

0 comments :

Post a Comment