أحلى طريقة لعمل الكبدة المقلية
الزيارات:
الزيارات:
Unknown
|
فن الطبخ
أحلى طريقة لعمل الكبدة المقلية
MOROCCO Beauty & Fitness
- المقادير:نص كيلو كبدة مقطعة بانيه
كوب و نص دقيق ابيض للقلي*
5 ملعقة كبيرة ردة ناااااااااااااعمة
عصير 2 ليمونة ما ترميش القشر*
1 ملعقة كبيرة توم بودر او توم فريش مطحون ناعم اوى اوى*
1 ملعقة كبيرة بصل بودر او عصير بصل
نص ملعقة صغيرة كمون
و زيها كسبرة ناشفة*
ملعقة كبيرة شطة لو عاوزاها سبايسى*
1 ملعقة كبيرة فلفل اسود
ملعقة صغيرة بهارات
و رشة جوز الطيب*
3 كوب ماء
*زيت للقلى - التحضير:احنا الاول هنغسل الكبدة و ننقعها فى كوبايات المية و نحط فى المية رشة ملح
و قشر الليمون اللى عصرينه فوق و رشة خل و نسيبها دقيقتين تلاتة تنزل الزفارة
اللى فيها و الدم على ما نعمل التتبيلةنخلط الليمون و نص التوابل اللى فوق عشان
النص التانى منها هنحطه على الدقيق اللى هنقلبها فيهي عنى نص كمية الفلفل
و الشطة و الكمون و الملح و هكذانطلع الكبدة على ورق مطبخ اللى هى المناديل
الطخينة مش الخفيفة عشان ما يلزقش فيها و ننشفها كويس اوى نقلبها كويس بس
براحة لانها زى ما قلنا بتتهرى بسرعة و نسيبها فى الخليط دا حوالى نص ساعة عشان
تشرب منهو على ما تتشرب كبدتنا الحلوة الخلطة نجهز الدقيق باننا نحط عليه كمية الردة
و بقية كمية التوابل على الدقيق و نقلب كويس و نطلع الكبدة و نحطها فى الدقيق و الردة و نضغط عليها
كويس عشان الدقيق يمسك فيها نرصها فى طبق و ندخلها التلاجة نص ساعة و لو مستعجلة
حطيها فى الفريزر عشر دقايق و دا عشان تتماسك و الدقيق يمسك عليها و ما تفكش فى القلى - الطبخ:نسخن الزيت كويس و بعدين ننزل الكبدة براحة فى الطاسة و نهدى النار شوية عشان
تستوى من جوة و لونها يفضل فاتح من برا و اوعى تقلبيها الناحية التانية الا لما تاخد لون
الاول ولما تتحمر من الناحيتين طلعيها على ورق مطبخ تنزل بقية الزيت اللى فيها
و تقدم على طبق مفروش بقدونس
0 comments :
Post a Comment